Categories
Uncategorized

Sana digest van SanalysLab : onze meningen, wat het is, alles om te weten!

SanaDigest: een analyse van de doeltreffendheid en de veiligheid

SanaDigest is een voedingssupplement van SanalysLab dat de gezondheid van de spijsvertering bevordert, onbedwingbare trek bestrijdt en het gevoel van nieuwe energie en concentratie stimuleert. Het is een probioticum van hoge kwaliteit dat de spijsvertering kan verbeteren.

Wat is SanaDigest ?

SanaDigest is een uitgebreid darmgezondheidssupplement dat prebiotica, probiotica en een uniek “SANA GI”-mengsel combineert.

In het algemeen is het bedoeld om de gezondheid van het spijsverteringskanaal te verbeteren en de werking ervan te ondersteunen, en om andere maag-darmproblemen, waaronder “een lekkende darmen”, te verhelpen.

SANA GI’s gepatenteerde mix zou helpen bij de biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen, maag-darmklachten verminderen en uw darmslijmvlies ondersteunen.

De prebiotische mix bevordert ook de opname van voedingsstoffen en helpt de spijsvertering.

De probioticastammen in dit supplement helpen de spijsvertering te optimaliseren, het gewicht te beheersen en gasvorming en een opgeblazen gevoel te verminderen.

In totaal bevat dit supplement 12 hoofdingrediënten ter ondersteuning van de darmgezondheid, waarvan de makers van SanalysLab geloven dat ze zullen bijdragen aan de algehele gezondheid van het lichaam.

Voor- en nadelen

Voordelen

  • Bevat zowel prebiotica als probiotica
  • Ingrediënten zijn gebaseerd op studies waarvan is bewezen dat ze de darmgezondheid ondersteunen

Nadeel

  • Beperkte voorraad 

Over SanalysLab

Beoordeling van ingrediënten

SanaDigest bevat een SANA IG mengsel, een prebiotisch mengsel en een probiotisch mengsel om de darmgezondheid te ondersteunen. Dit is wat het onderzoek te zeggen heeft over de ingrediënten in dit supplement en hoe ze de darmgezondheid ondersteunen:

Mengsel SANA IG

Gefermenteerde L-Glutamine

L-glutamine is een belangrijk aminozuur voor de stofwisseling en de immuunfunctie. Een bij mensen uitgevoerd onderzoek toonde aan dat L-glutamine supplementen effectief waren bij het verminderen van de intestinale permeabiliteit en IBS symptomen na een darminfectie.

Magnesium bèta-hydroxybutyraat (BHB)

Magnesium BHB is een door het lichaam in nuchtere toestand geproduceerde keton die, wanneer hij exogeen wordt ingenomen, gunstig kan zijn voor de menselijke gezondheid.

Extract van ontlycyrrhizineerde zoethoutwortel

Zoethoutwortelextract wordt gebruikt vanwege zijn ontstekingsremmende en maagzwerenremmende werking, en heeft mogelijk nog andere voordelen vanwege zijn flavonoïden.

Piperine extract

Dit extract van zwarte peper kan de spijsvertering en de absorptie van voedingsstoffen uit voedsel bevorderen, en heeft diarree bestrijdende eigenschappen.

Berberinehydrochloride

Berberinehydrochloride is een plantaardige verbinding met ontstekingsremmende effecten die kan worden gebruikt bij de behandeling van colitis ulcerosa, zo blijkt uit een recente studie bij dieren.

Zink (uit zink-carnosinecomplex)

Zinkcarnosine speelt een rol bij de immuunfunctie en de wondgenezing door zijn ontstekingsremmende en antioxiderende functies. Studies hebben aangetoond dat dit complex maagzweren helpt genezen, darminfecties voorkomt en bijdraagt tot andere darmherstellingen.

Prebiotisch mengsel

Fructooligosacchariden (Inuline) uit cichoreiwortel

De inulinen in cichoreiwortel kunnen het verzadigingsgevoel verbeteren en helpen bij de regulering van hormonen in de darm en bij de verbetering van de samenstelling van de darmmicrobiota ter bevordering van de gezondheid.

Probiotisch mengsel

Lactobacillus  acidophilus

L. acidophilus is een probiotische bacterie die van nature voorkomt in de menselijke darm en andere delen van het lichaam. Deze bacterie helpt het spijsverteringsstelsel om suikers, zoals lactose, af te breken tot melkzuur. Soms is de micro-intestinale obiota de gemeenschap van bacteriën en andere microben die in de maag en de darmen leven. Onderzoek begint erop te wijzen dat problemen met het natuurlijke evenwicht van de darmmicrobiota een rol kunnen spelen bij de ontwikkeling van het Prikkelbare Darm Syndroom (IBS).

Verschillende studies tonen aan dat de consumptie van L. acidophilus en andere probiotica de symptomen van IBS kan verbeteren.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2886445/

Lactobacillus Salivarius

L. Salivarius kan effectief zijn bij de bestrijding van de symptomen van prikkelbare darm syndroom. Uit dierproeven is ook gebleken dat L. Salivarius het cholesterolgehalte en het algemene lipidenprofiel helpt verbeteren.

Lactobacillus rhamnosus

Onderzoek heeft aangetoond dat L. rhamnosus een effectief probioticum is dat bijdraagt tot de gaafheid van de darmwanden. Menselijke studies hebben ook aangetoond dat deze soort positieve effecten heeft bij de behandeling en preventie van ziekten zoals diarree, colitis ulcerosa, IBS en maag-darmontsteking.

Streptococcus Thermophilus

Een van de voornaamste kenmerken van deze bacterie is de productie van melkzuur. Consumptie van deze microbe verlicht de symptomen van lactose-intolerantie en andere maag- en darmproblemen. Daarnaast produceert het ook verschillende antibiotica-achtige stoffen en bactericide proteïnen, bacteriocines genaamd, die helpen om verschillende soorten infecties door verschillende pathogene microben te voorkomen.

Het is een veelbelovende bacteriesoort voor ziektepreventie, gewichtsverlies en obesitasbeheersing, hersenfunctie, verlichting van diarree, ondersteuning van de immuniteit, verbeterde darmbarrièrefunctie, enz.

Bifidobacterium bifidum

Mensen met obesitas, coeliakie of diabetes lijken minder bifidobacteriën in hun spijsverteringsstelsel te hebben.

Het prikkelbare darm syndroom (IBS) omvat verschillende symptomen zoals buikpijn, een opgeblazen gevoel, winderigheid, constipatie of diarree. Bepaalde soorten van bifidobacterium kunnen deze symptomen verbeteren.

Andere studies hebben ook voordelen aangetoond voor mensen met darmontsteking of psoriasis.

Eén studie toonde aan dat bifidobacterium bifidum kan helpen om zwaarlijvigheid en cholesterol te verminderen. Dit zijn belangrijke factoren bij ernstigere ziekten.

U hebt waarschijnlijk wel eens horen zeggen dat de buik het “tweede brein” is. Uit studies blijkt zelfs dat het innemen van probiotica met bifidobacterium stress, angst of depressie kan verminderen.

Dierstudies suggereren dat deze bacterie ook belangrijk kan zijn voor de ontwikkeling en de functie van de hersenen via de darm-hersenas.

Verdict over de gevraagde diensten

Hier is onze samenvatting van de steun die beschikbaar is voor de beweerde voordelen van SanaDigest, gebaseerd op beschikbare studies:

  • Ondersteunt de spijsvertering
  • Vermindert het hunkeren naar eten
  • Verbetert energie en concentratie

Dosering, veiligheidsproblemen en bijwerkingen

De doseringshoeveelheid van SanaDigest is 2 capsules, elke dag met water in te nemen, voor de duur van de behandeling.

Er zijn geen belangrijke veiligheidsproblemen bij het innemen van dit product, maar sommige ingrediënten kunnen bijwerkingen veroorzaken als ze in hoge doses worden ingenomen, waaronder inuline, zoethoutwortel en erythritol.

Als u zwanger bent, borstvoeding geeft of een medische aandoening hebt, vraag het dan aan uw arts voordat u voedingssupplementen neemt, om mogelijke negatieve gevolgen voor uw gezondheid te voorkomen.

Hoe en wanneer probiotische supplementen nemen

Kosten en verkoopplaats

SanaDigest kan rechtstreeks op de website van SanalysLab worden gekocht.

Voor een kuur van 30 dagen kost dit supplement 69,95€.

U krijgt een kleine korting als u SanaDigest in grootverpakking koopt – als u kiest voor een kuur van 3 maanden, zijn de kosten € 188,85 (€ 21 besparing), en als u kiest voor een kuur van 6 maanden, zijn de kosten € 353,70 (€ 66 besparing).

SanalysLab biedt op hun website een 90 dagen geld-terug-garantie als u niet tevreden bent over uw aankoop of het gebruik van SanaDigest.

Dit product is ook op Amazon verkrijgbaar tegen een lagere prijs, maar kopers moeten voorzichtig zijn. Hoewel het product van Amazon komt, wordt het door een derde partij verkocht, wat het moeilijk maakt om de kwaliteit van het product te garanderen.

Vergelijking met andere producten

SanalysLab beweert dat SanaDigest uniek is ten opzichte van andere spijsverteringssupplementen, vanwege zijn speciale mengsel van de 12 hierboven genoemde ingrediënten.

Andere supplementen kunnen sommige of de meeste ingrediënten van SanaDigest in wisselende hoeveelheden bevatten om de darmgezondheid te ondersteunen.

Bovendien kunnen darmgezondheidssupplementen op de markt verschillende soorten probiotica, prebiotica en fytochemicaliën bevatten die niet in dit specifieke mengsel zitten.

SanaDigest is duurder dan veel andere probiotica/prebiotica – een snelle zoektocht op internet levert alternatieven op die sterk in prijs variëren, van €25 tot €55 voor een maandvoorraad.

Maar de prijs kan gerechtvaardigd worden door de resultaten die de gebruikers van SanaDigest verkrijgen.


Conclusie

Het SanaDigest supplement lijkt op basis van geloofwaardige wetenschap geformuleerd te zijn en kan door zijn ingrediënten gunstig zijn voor de gezondheid van darmen en lichaam.

Als diëtiste ben ik van mening dat de ondersteuning van de gezondheid van uw darmen niet beperkt mag blijven tot één enkel supplement, hoe effectief dat ook is.

Om uw darmgezondheid zo goed mogelijk te ondersteunen, kan het nuttig zijn om gevarieerd te eten, met vezelrijke voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en volle granen, gezonde vetten en magere of plantaardige eiwitten.

Als u complexere spijsverteringsbehoeften en -problemen hebt, raadpleeg dan een gezondheidsdeskundige, zoals een diëtist of maag-darm-leverarts, om u te helpen uw gezondheidsbehoeften individueel aan te pakken.